Loializarea clienților și a partenerilor este esențială pentru companii întrucât permite brand-urilor să construiască relații pe termen lung și, în cele din urmă, să obțină acces la mai multe oportunități de business.
De asemenea, loializarea are un impact benefic asupra vânzărilor și asupra creșterii veniturilor companiei, rețeaua de parteneri devine loială brand-ului tău, iar forța externă de vânzări poate deveni factorul de diferențiere față de competiție.
Iată 7 acțiuni pe care să le incluzi în strategia programului tău de loializare și motivare:
1. Personalizează programul de loializare în funcție de categoria de participanți dorită
Fundamentul oricărui program de loialitate bine conceput este o strategie de segmentare atent gândită. Segmentarea corectă asigură că bugetul alocat este valorificat la maxim. Aceasta începe cu identificarea participanților programului și înțelegerea segmentelor tale de clienți, parteneri sau forța de vânzări externă. Eforturile vor fi apoi concentrate către cei care sunt similari cu cei mai buni clienți sau parteneri ai tăi.
2. Implementează un proces de onboarding
Majoritatea companiilor sunt familiarizate cu integrarea noilor angajați. Dar ce spui dacă ai oferi aceeași experiență clienților și partenerilor tăi?
Crearea unui proces de onboarding încurajează participarea într-un program online de loializare și ajută viitorii participanți să înțeleagă mai bine detaliile programului.
Pentru cea mai bună experiență de integrare, ia în considerare crearea unei campanii de email de înscriere sau chiar contactarea telefonică a clienților și partenerilor.
3. Construiește încredere și oferă transparență
Programele de loializare sunt axate pe construirea de relații. Este important ca partenerii și/sau clienții tăi să vadă programul ca pe un beneficiu, iar o colaborare cu compania ta este o investiție pentru ei.
Comunică foarte clar termenii și condițiile programului, stimulentele oferite, răspunde tuturor întrebărilor de clarificare ale participanților, oferă suport telefonic și/sau pe email și, nu în ultimul rând, nu întârzia în a livra la timp promisiunile făcute.
4. Proiectează-ți programul de loializare pentru a fi simplu
Cele mai bune programe de fidelizare sunt intuitive. Un program intuitiv va accelera ritmul de promovare al echipei de vânzări, iar clientul/partenerul va înțelege mai ușor pașii pe care îi are de urmat pentru a fi recompensat. Începe cu un concept simplu de program de loialitate și adaugă functionalități noi gradual, în funcție de rezultate și feedback. Asigură-te că structura de bază a programului poate fi înțeleasă rapid, de la înscrierea în program, până la mecanismul de acumulare puncte și transformarea acestora în recompense.
5. Crește angajamentul partenerilor tăi
Oferă recompense non-cash partenerilor tăi de business pentru a-i motiva și pentru a le câștiga loialitatea pe termen mediu și lung.
Surprinde-i plăcut oferindu-le puncte bonus la crearea contului, la zilele lor de naștere sau atunci când recomandă programul.
Adaugă elemente de gamification în mecanismele de incentivare și introdu chestionare pentru testarea cunoștințelor lor asupra produselor tale. Pentru fiecare răspuns corect dat de clienții sau partenerii tăi, aceștia vor primi puncte.
6. Comunică eficient și constant
Un program de loialitate este mai puțin despre marketing și mai mult despre construirea și valorificarea relațiilor dintre brand și clientul/partenerul tău. La baza relațiilor de succes stă o comunicare eficientă, constantă. De aceea, folosește toate canalele la îndemână pentru a stabili un dialog util cu clienții sau partenerii tăi. Asigură chat support, acceptă feedback și folosește soluții de comunicare instantă și personalizată.
7. Analizează continuu rezultatele programului tău, întelegând ce a funcționat și unde trebuie îmbunătățit. Adaugă elemente noi de la o perioadă la alta pentru a menține atractivitatea programului.
Creează cea mai plăcută experiență posibilă pentru clienții și partenerii tăi folosind Rewardiful.com!
Pentru detalii, contactează-ne pe adresa de email andreeao@createdirect.ro sau la numărul de telefon 0759 010 169.